Tarihçe

Alibeyköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, eğitim-öğretim faaliyetlerine 1996 yılında Hacı Arif Bey İlkokulu adıyla ilkokul olarak başlamıştır. Eski bina 2012 yılında tadilat görmüş ve bugünkü hâlini almıştır. 2014-2015 eğitim öğretim yılında okulumuzda "Güzeltepe Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla karma eğitime başlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlara Ait Açma, Kapatma ve Ad Komisyonunun 24.02.2016 tarih ve 01 No'lu kararıylada okulumuz "Alibeyköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla kız imam hatip lisesine dönüştürülmüştür.

Başlangıçta okulun ana binası ilkokul, arka bahçede bulunan ek bina ise anasınıfı olarak kullanılıyorken imam hatip lisesine dönüştürüldükten sonra ana bina lise, ek bina ise kütüphane ve mescit olarak kullanıma açılmıştır. Ön bahçede kantin bulunmaktadır.

Yayın: 01.10.2014 - Güncelleme: 13.05.2020 15:29 - Görüntülenme: 2154